Airtame

AIRTAME fik i 2014 mere end 10 millioner kroner i støtte fra 14.000 Indiegogo-brugere, og kom på markedet i hele verden sommeren 2015. AIRTAME er en HDMI-dongle, man sætter i sit TV, sin skærm eller projektor. Kort fortalt, fungerer den som et trådløst kabel imellem computer/smartphone og skærm, så man let kan bruge en skærm eller en projektor, eksempelvis i et møde- eller klasselokale, uden at skulle slås med kabler.

“Userfriends leverede en god, konkret og gennemarbejdet rapport. Vi fik understreget en masse steder, hvor vi kunne forbedre os, og det var lige til at handle udfra. Jeg kan klart anbefale at benytte Userfriends til at teste produkter og brugeroplevelse.”Steffen Hedebrandt, Marketingchef hos AIRTAME
Airtame skærm

Udfordringen

AIRTAME-holdet stod overfor at skulle optimere brugervenligheden i forhold til førstegangs-setup af en AIRTAME, og vi hjalp dem med at identificere indsatsområderne.

Løsningen

AIRTAME findes til både PC, Mac og Linux, derfor foretog vi heuristiske usability-evalueringer på alle tre styresystemer, af hele oplevelsen; fra udpakning af kassen til første video-stream fra computer til skærm. Igennem evalueringen identificerede vi:

  • 59 muligheder for usability forbedringer
  • 12 usability successer
  • 8 software bugs

For at sikre, at AIRTAMEs udviklere alle kunne få del i observationerne fra evalueringen, skrev vi en lille let læst rapport på 15 sider, der beskrev vores fund. Rapporten blev i januar brugt som grundlag for en større ændringsproces, der har gjort AIRTAME endnu bedre.

Airtame logo